TESETTÜR BAŞÖRTÜSÜ BAĞLAMA ŞEKİLLERİ NELERDİR?

İslam’ın gereği olan tesettür başörtüsü bağlayarak saçları örtmeyi zorunlu kılar. Tesettürlü bayanların vazgeçilmezi olan eşarpların bağlanışındaysa İslam tarafından belirlenmiş belli bir tek tip yoktur. Bu bağlayış şekli kişiden kişiye değişmekle birlikte kişinin kendi zevkine ve tercihine bırakılmış bir karardır. Fakat elbette ki başörtü bağlamanın belli bir sınırı vardır. Yani her ne kadar tam şekli kişinin kendi tercihine bırakılmış olsa da yine de uyulması gereken bazı kurallar vardır.

tesettür başörtüsü bağlama yöntemleri, tesettür başörtüsünün, tesettür başörtüsü, başörtü bağlamaHangi şekilde bağlanırsa bağlansın tesettür başörtüsü bağlanırken mutlaka hiçbir saç telinin gözükmediğinden emin olunmalıdır. Yine aynı şekilde kişinin ensesinin ve boynunun da kapalı olması sağlanmalıdır. Başörtü bağlama şekli, başörtünün türüne göre de değişebilir. Kare başörtülerin bağlanışıyla dikdörtgen başörtülerin bağlanışı farklılıkgösterir. Tabi ki başörtüsünden önce boneyi takmayı unutmamak gerekir. Bone hem saçların, başörtüsünün kenarlarından çıkmasını engelleyecek hem de başörtüsünün daha az kaymasını sağlayacak. Kare tesettür başörtüsü bağlama yöntemlerinde öncelikle başörtünün çapraz kenarlarından katlanarak üçgen hale getirilmesi gerekir. Fakat burada önemli olan üstte kalan tarafın, alttaki tarafın en ucuna kadar getirilmemesidir. Daha sonra dikkatle düzgün bir şekilde başa yerleştirildikten sonra başın üst kısmından iğneyle tutturmak tesettür başörtüsünün düzgün durmasını sağlayacaktır. Daha sonra sağ ve sol omuz üzerine başörtünün kenarlarının eşit şekilde sarktığından emin olmak gerekir. Bunları çaprazlama olacak şekilde arkaya yani enseye doğru alarak ensede iğneyle tutturmak gerekir. Böylece boynunuza sarılmış bir başörtü görüntüsü elde edeceksiniz. Ayrıca başın üstünde yan taraflardan iğneleyerek de başörtünün kayması engellenebilir.

tesettür başörtüsü bağlama yöntemleri, tesettür başörtüsünün, tesettür başörtüsü, başörtü bağlamaDikdörtgen şeklinde bir başörtüyü bağlarken de yine öncelikle bone takılır. Ardından başörtüsü uzun kenarı boyunca az bir miktar içe doğru katlanır. Başa düzgün şekilde yerleştirilip üst kısmındaki kabarıklık ayarlandıktan sonra başın üstünden iğneyle tutturulur. Dikdörtgen şekildeki başörtülerini bağlama şekillerinden en yaygın olanı başa yerleştirildikten sonra her iki ucunun da çaprazlama bir şekilde arkaya atılarak arkada sarkar vaziyette bırakıldığı şekildir.  Fakat bunun yanı sıra isterseniz her iki şekildeki başörtülerde de kendinize göre farklı stiller yaratabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir