Papiller Tiroid Kanseri

Papiller kanserler, kanser olmasına rağmen iyi huylu görünen kanser türüdür. Tiroid hücrelerinin yerine geçerek yapısını değiştirir ve papiller tiroid kanseri adıyla bilinir. Bu nedenle tiroid kanserinde en önemli faktör, troid bezinin kanserli doku ile birlikte tamamının çıkarılması gerekmektedir. Cerrahi operasyon yapılması kesin gözü ile bakılan durumlardır. Kitlenin 1cm. altında olduğu yapılar, mikro kanserlerdir. Bu durumlarda cerrahi operasyon sırasında tek taraflı lobun çıkarılması yeterli olabilmektedir. Bütün dokunun tamamen çıkarılmasına gerek yoktur. Bir tarafta tiroid kanseri bulunuyorsa diğer tarafa da sıçrama ihtimali her zaman yüksektir. Bu nedenle mikro cerrahi işlemlerinde kanserli dokunun ne kadarının çıkarılacağı hem kanserli hücrenin yapısına hem de cerrahın inisiyatifine bırakılmıştır. Her kişiye uygulanan sistem farklı olduğu için papiller tiroid kanseri bulgusunda da genel cerrah, uygulanması gereken durumu hastasının üzerinde analiz edip tatbik edecektir.pailler tiroid kanseri nedir, pailler tiroid kanseri belirtileri, pailler tiroid kanseri ne demek

Yapılan işlemler büyüdükçe komplikasyon risklerinin de arttığı göz önünde her zaman bulundurulmalıdır. Bu nedenle iyi bir cerrah ve iyi bir yerde papiller tiroid kanseri ameliyatı olunması gerekmektedir. Tiroid cerrahisi bölümünde risk faktörü gelişen teknoloji ile birlikte azalsa da kişinin ameliyat durumunu ve kontrollerini aksatmaması gerekmektedir.

Papiller tiroid kanserinin büyüklüğü hastanın ileride olacağı tedavileri de etkilemektedir. Kanserin tiroid dokusu içerisindeki büyüklüğü ve boyutları operasyon hakkında bilgi vermektedir. bu nedenle hastada değişik ameliyat teknikleri uygulanabilmekletir. Fakat asıl teknik tüm dokunun çıkarılması ve içerinin temizlenmesine yönelik yapılan uygulamadır. Papiller tiroid kanseri tedavisinde birtakım kriterler bulunmaktadır. Mikro kanserlerde, papiller troid kanseri hastalarında radyoaktif iyot verme ihtiyacı bulunmamaktadır. Fakat burada bazı kriterler hastanın durumuna bağlı olarak değişebilir. Tümörün büyüklüğü, kanserin lenf bezine atlayıp atlamama durumu, papiller kanserin ilerleme ve yayılma göstermesi gibi; ileri düzeyde bir kanser vakası varsa bunların mutlaka belirli dozlarda radyoaktif iyot alması gerekmektedir. Her zaman birincil tedavi seçeneği olan radyoaktif iyot kanserli dokunun da yayılmasını önlemektedir. Sonradan ikinci tedavi seçenekleri olan cerrahi müdahaleler göz önüne alınmaktadır. Burada amaç kanserli tiroid dokusunun kalmamasıdır. Cerrahi tedaviden sonra her zaman tamamlayıcı tedavilere de ihtiyaç duyulmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir