Mesane Kanseri Teşhisi

Genellikle erkeklerde daha sıklıkla görülen mesane kanseri mesanenin iç tarafını korumakla görevli ola hücrelerde meydana gelen kontrolsüz büyümeyle oluşan tümörlerdir. Mesanede iyi huylu ve kötü huylu tümörler oluşabilir. Kötü huylu tümörler mesane kanserine yol açmaktadır.meme kanseri tedavisi, meme kanseri teşhis konulması, meme kanseri tanısı

Mesane kanserinin oluşmasında çevresel faktörler çok etkilidir. Özellikle sigara kullananlarda ve plastik sanayisinde çalışan insanlarda daha sık rastlanmaktadır. Mesanenin iç yüzeyinde bulunan hücreler idrardaki zararlı maddelerden mesaneyi korumakla görevlidir. Vücuda giren zararlı maddeler, ilaçlar, kimyasallar idrar yoluyla dışarı atılır. Bu nedenle idrara bulunan bu zararlı maddeler mesanedeki bu hücrelere zarar vererek mesane kanserine yol açar. Bir insanın mesane kanseri olup olmadığını teşhis etmek için tam idrar tahlili yapılmalıdır. Tam idrar tahlililin yanında erkeklerde makattan elle fiziki muayene ve kadınlarda ise vajinal muayene yapılmalıdır. Tam idrar tahlilinde idrarda kanserli hücrelerin olup olmadığına bakılır. Mesane kanserinin teşhisi sırasında yararlanılan bir diğer yöntem de sistoskopidir. Bu yöntemde idrar kanalına girilerek oraların resimleri çekilebilir. Bu yöntemde kanser riski bulunan hücrelerden biyopsi alınarak patolojik incelemeye gönderilir. Eğer inceleme süreci sonunda kanserli hücreler mevcutsa mesane kanseri teşhisi konur.

Mesane kanserinin oluşmasında metastazlar da etkilidir. Bu yüzden akciğer filmi ve kemik filmi çektirilerek kanserin bu organlardan sıçrayıp sıçramadığı kontrol edilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir