Kıl Dönmesi Belirtileri

Kıl dönmesigenelliklekuyruk sokumunun bittiği ve kaba etin başladığı bölgede oluşur. Bu bölge gözle görülmediği için kıl dönmesini ilk zamanlarda anlamak oldukça zordur. Kıl dönmesinin başlangıç aşamasında herhangi bir ağrı oluşmaz ancak kist büyüdükçe ağrı oluşabilir. Başlıca belirtisi kuyruk sokumu bölgesinde daha önce olmayan büyük bir sivilce veya sivilceye benzer bir şişliktir. Oluşan şişlik herzaman ağrılı olacak diye birşey söz konusu değildir.  Bazen ağrı yapabilir. Kıl dönmesi iltihap kaptıysa kendini belli ettirir. Ağrı, akıntı, kaşıntı, ateş vb. belirtilere yol açar.kıl dönmesi nedir, kıl dönmesi nasıl tedavi edilir, kıl dönmesi belirtileriKıl Dönmesinin Nedenleri

 Kopan bir kılın, kuyruk sokumu bölgesinde ters dönen bir kıl ya da yine bu bölgede deri altına hapsolan ip gibi yabancı bir madde kıl dönmesine sebep olabilir. Kıl dönmesinin uzun süre oturan çalışanlarda daha fazla olduğu düşünülüyor. Bundan dolayı sürekli olarak oturmak zorunda iseniz belirli aralıklara ayağa kalkmanız ve dolaşmanız gerekir. Bu sayede sağlıklı bir sonuç elde edebilirsiniz.

Kıl Dönmesi Tedavisi

 Kıl dönmesi enfeksiyon kapmamış ise tedavi ile geçebilir. Doktorunuz o bölgeyi temiz tutmanızı, oluşan sivilceyi sıkmamanızı ve kişisel temizliğinize dikkat etmeniz gerektiğini söyleyecektir. Doktorunuz iltihabın yayıldığına dair bir belirti görmediyse antibiyotik önermez ancak ağrı kesici tavsiye edebilir. Eğer bölge enfeksiyon kapmış ise yayılmaması için müdahale gerecektir. Yayılan iltihap için kapsamlı bir ameliyat düşünülebilir. Kıl dönmesi için farklı uygulamalar ve ameliyat hakkında doktorunuz sizi bilgilendirecektir.

Ameliyat esnasında deri altında oluşan kıl yumağı ise operasyon ile vücuttan alınır ve yara kapatılır. Bu işlem uzmanlık gerektiren bir durumdur. Bundan dolayı alanında uzman bir hekimden destek almanız gerekir. Kıl dönmesi hayatınızı olumsuz etkiler ve yaşam kalitenizin düşmesine neden olur. Bundan dolayı erken teşhis yaptırarak kısa süre de sağlığınıza kavuşabilirsiniz. Kıl dönmesi olan kişi oturduğunda acı hisseder. Bu acının tedavisi de doktora görünmekten geçmektedir. Herhangi bir şekilde utanmadan tedavi olmaya başlamalısınız. Bu hastalıktan çekindikleri için muayene olamayan birçok insan mevcuttur. Ancak acı vermeye başlayınca son safhada doktora gidilmemelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir