Estetik Diş Hekimliği Nedir?

Diş hekimleri normal estetikler gibi oldukça talep gören işlemler olmaya başladı. Günümüzde oldukça bilinçlenmiş olan insanlarımızın artık diş ağrısı çekmeden diş hekimlerini kontrol ve estetik açıdan tedavi olabilmek amacı ile ziyaret etmektedir. Doktorlardan estetik beklentinin çok olmasından dolayı doktorlar içinde diş estetiği oldukça önem kazanmaktadır. Estetik diş hekimler için oldukça çok seçenekler mevcuttur.estetik diş hekimi, estetik diş hekimliği, estetik diş hekimi kimdir

Estetik Diş Hekimleri Neler Yapıyor ?

Seçenekler arasında yaprak porselen denilen porselen lamineler, kompozit venerler yani dolgu konpozit versiyonları ile yapılan yöntemleri, zirkonyumlar yani metal desteksiz porselen kaplamalar ve onley denilen yüzlerce seçenek diş hekimleri tarafından kullanılan seçenekler arasında yer almaktalar. Genel olarak estetik açıdan hastaların ikilemde kaldıkları konular porselen köprüler ve implant yaptırmak istemleri olmaktadır. İkisini yapabilmek içinde çeşitli nedenler bulunmakta. Porselen köprülere iki diş arasında boşluk olduğu zaman ihtiyaç duyulur. Ön ve araka dişleri incelterek porselenleri oturta bilirsiniz. Fakat arkada diş bulunmaması durumları ile karşılaşırsak, ayak oluşturulabilecek diş bulunamaması gibi durumlarda porselen dişlerden yardım alınamaz. Bu noktada implant tedavi yapımı kaçınılmaz olmaktadır. Diş aralarında boşluk olan diş rahatsızlıklarında da estetik diş hekimliği gereğince iki dişe zarar vermemek adına implant yapımı tercih edilmektedir. İmplant çene kemiğine yerleştirilen vidalar yardımı ile yapılmaktadır. Bu yöntem ile yapılan yöntemlerde genellikle hasta üç buçuk yâda dört ay bekletildikten sonra implantın kemiğe kaynaması beklenir. Bu işlemden hastalar genel olarak korkmaktalar fakat yapılan işlemden sonra korkulacak herhangi bir durumun olmadığını görmekteler. Bunların yanı sıra estetik açıdan bayanlar tarafından çok istenilen diş aksesuarları da kullanılmak isterler. Kişiliklerini yansıtan şekilleri dişlerine yaptırmak en çok istenilen işlemlerdendir.

Uzun yıllardır dişlerde kullanılan savaroski taşların yerini diş pırlantası almaktadır. Bu işlem için pırlantanın yapısından dolayı dişe müdahale yapmak gerektirir. Dişe açılan oyuğun içine pırlanta gömülerek gerçekleştirilen bir işlemdir. Bu tip talepler doğrultusunda piyasada bulunan taşların çeşitlilikleri arttı. Bunlar dışında estetik anlamda başvurular diş renklerinin değişmesi yönünde gerçekleşmekte. Eğer dişlerde herhangi bir hasar yani kırık veya çatlak yok ise sadece renk değişikliği yapmak için dişe müdahale yapmak diş hekimlerinin pek tercihi olmamaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir