E-Mail Nedir?

E-Mail diğer adıyla Elektronik Posta, dijital mektup kavramına verilen isimdir. Onu sadece mektuptan ayıran özelliği resim, video, müzik gibi her türlü dosyayı içerisine ekleyip ücretsiz olarak gönderebilmenizdir. İlk önce 1960’larda kısıtlı sayıda kullanıma girmiştir. Ancak şimdiki E-postalardan tek farkı gönderilen postanın aynı bilgisayar üzerindeki kullanıcılara iletilmesiydi. Hatta bazı üretilen sistemlerde Online Mesajlaşma programlarında olduğu gibi anında karşı tarafa gittiğinde karşı tarafın o mesajı o an görmesi gerekiyordu.gmail hesabı açma, e-mail hesabı açma, mail hesabı nasıl açılır

E-Mail sisteminin mucidi Ray Tomlinson olarak bilinmektedir. 1971 yılında kullanıcı adlarını bir sunucuya bağlamak için ‘’@’’ işaretini kullanarak ARPANET (Gelişmiş Araştırma Projeleri Dairesi Ağı) üzerinden farklı ana bilgisayara gidebilen bir sistem yaptı. 1974 – 1975 arasında e-mail olarak tanınan formalite buydu. E-mail ile iletişimi kullanırken kullanıcıların karşılaştığı en büyük sorunlardan birisi de istenmeyen toplu olarak gönderilen mesajlardır. Bundan ziyade zararlı programların yayılması ve kişisel bilgilerinizin tehlike altına girmesi de büyük bir sorundur.

E-Mail ve Gmail arasındaki fark nedir?

E-Mail sizin sadece belirli bir yere elektronik posta, resim, fotoğraf veya herhangi bir belgeyi göndermenize yarar. Gmail ise Google tarafından sunulan en iyi e-posta hizmeti olarak bilinir. Gmail gelen e-postaların spam ve doğrulanan bir kişiden geldiğini de tespit edebilir. Üçüncü taraf uzantısıyla kullanılabilir ve çalıştırılabilir. Gmailiniz var ise bitmek bilmeyen Google hizmetlerinden de yararlanabilirsiniz.

E-Mail hesabı nasıl oluşturulur?

E-Mail hesabı oluşturabilmeniz için Microsoft’un kendi sitesine girip ‘’Hesap Oluştur’’ şeklindeki yere tıklıyoruz. Karşımıza çıkan yerde ‘’Yeni bir e-posta adresi alın’’ diyoruz ve gerekli adımları takip ederek hesabımızı açıyoruz.

Gmail Hesabı nasıl oluşturulur?

Gmail hesabı oluşturmak için ilk önce kendi internet sitelerine girip ‘’Hesap Oluştur’’ isimli butona tıklıyoruz. Buradan açılan yerde sizden istenen ‘’Ad, Soyad, Kullanıcı Adı, Şifre ve doğum tarihi’’ kısımlarını doğru bir şekilde giriyoruz. Hesabınızı ayarlamak için ekranda gösterilen kısmı takip etmeniz yeterli olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir