Bebeklerin Ateşini Düşürme

Bebekler anne-babaları için çok değerlidir. Özellikle anneler evlatları için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışır, onların sevinçlerini ve hüzünlerini paylaşmak isterler. Evlatlarının bir sıkıntıları olduğunda annelerinde canı sıkılır vb. Haliyle bebekler anne karnından çıktıklarında yeni bir dünyaya alışmaya çalışırlar. Bu süreç adaptasyon sürecidir ve biraz sancılı bir süreçtir. Adaptasyon sürecine bebekler sık sık rahatsızlanır ve ateşleri yükselir. Bir bebeğin ateşinin yükselmesi demek anne için büyük bir sorun demektir. Bebeğinizin ateşi yükseliyorsa ve buna bir şekilde müdahale edebilmek istiyorsanız evde kendinizin uygulayabileceği birkaç farklı ateş düşürme yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemleri şöyle sıralayabiliriz.Bebeklerde ateş yükselmesi, bebeklerin ateşini düşürme, ateş düşürme yöntemleri

  • Ilık Banyo Yaptırma: Bebeğinizin ateşi var ise tamamen soyun ve ılık suda banyo yaptırın. Ilık suda yıkadığınızda bebeğinizin vücut sıcaklığı suya geçeceği için biraz rahatlama sağlar. Yaptıracağınız banyo 5-15 dakika civarında sürebilir. Hatta mümkün ise ılık suyun içinde yatırabildiğiniz kadar bebeğinizi yatırın ki ateşi daha kolay bir şekilde düşsün.
  • Islak Havlu Uygulaması: Bebeğiniz ateşlendiyse ve yapabileceğiniz bir şeyler düşünüyorsanız ıslak havlu uygulaması yapabilirsiniz. Birkaç parça havlu ya da yumuşak bezi soğuk ya da soğuğa yakın ılık su ile ıslatın. Islattığınız havlu veya bezleri bebeğinizin alnına, koltuk altlarına, el ve ayak eklem yerlerine koyun.
  • Çıplak yatırın: Bebeğinizin ateşinin düşmesi ve daha da artmaması için kıyafetlerini çıkartın. Vücudu olabildiğince hava alsın. Üzerinde sadece bezi kalsın, o şekilde uyutun.

Yukarıda belirttiğimiz yöntemleri uyguladıktan hemen sonra gitme imkanınız var ise mutlaka bebeğinizi doktora götürün. Çünkü ateş yükselmesi bir hastalık değildir. Bir hastalığının varlığının belirtisidir. Ateş yükselmesi hasta olunduğunun ve vücudun bu hastalık ile savaştığın bir belirtisidir. Aslında ateşin tedavi edilmesi diye bir durum söz konusu değildir. Tedavi edilen şey ateşe sebep olan hastalıktır. Hastalık geçtiğinde vücut savaşmayı en aza indirdiği için ateş de kendiliğinden yok olmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir